Balanç de 4 anys de govern a Palma: la roda està en marxa i res la pot aturar

Els socialistes fan balanç de 4 anys de legislatura amb “zero retallades i moltes millores”

El secretari general i candidat del PSOE a l’Ajuntament de Palma, José Hila, valora la legislatura 2015 – 2019 com la del “canvi a la ciutat, la roda del qual no es pot aturar”.

Aprofitant la celebració del darrer ple ordinari de la legislatura, Hila ha fet balanç de les fites assolides pels socialistes en 4 anys de govern municipal.

“Hem de recordar que veníem de la legislatura de les retallades, de l’atur, del patiment, d’una societat crispada”, ha assegurat el portaveu socialista, que ha afegit: “Només arribar al govern de l’Ajuntament varem acabar amb les retallades i en 4 anys no n’hi ha hagut ni una. I a més a més no s’han puja tels impostos”.

Des del primer moment, amb Hila com a batlle de la ciutat, es varen posar en marxa mesures per fomentar l’ocupació a la ciutat, i ara “hi ha 30.000 persones més fent feina i amb millors condicions”, amb pujades de sous importants, per exemple, al conveni de l’hosteleria.

Hila ha destacat també que en aquest 4 anys “hem posat en marxa mesures per lluitar contra la corrupció en una legislatura que va ser molt dura al principi”.

També des del primer moment, el govern de la Gent va “posar en marxa mesures per rescatar les persones, posant-nos al costat de la gent que ho passava pitjor, com l’Oficina Antidesnonaments, que ja ha ajudat 1.400 famílies”, afirma el candidat socialista a la batllia de Palma.

Palma torna a tenir una política pública d’habitatge

Hila ha destacat les mesures preses en habitatge com les ajudes al lloguer jove, les subvencions a barris vulnerables o la cessió de solars per la construcció de 450 vivendes públiques. També, ha assegurat, “hem regulat de forma pionera a Europa el lloguer vacacional perquè els turistes no competeixin amb els residents per un habitatge”.

Una altra de les fites assolides en aquesta legislatura ha sigut, segons Hila, “acabar el Palau de Congressos, que semblava impossible, i que en dos anys ja està en marxa i genera feina i riquesa a la ciutat”.

El canvi, segons el candidat socialista, també ha arribat a l’educació. “Hem invertit en totes les escoles públiques de la ciutat. Quan vaig estar a l’oposició m’indignava veure com el govern del PP les habia deixat abandonades, i avui hi ha projectes de millorar a tots els centres públics”.

Finalment, Hila ha destacat que en 4 anys s’ha “tornat a invertir en mobilitat sostenible, amb la compra de nous autobusos, ampliant la xarxa de carril bici, augmentant la gratuïtat de l’EMT pels joves i creant una xarxa de Nit Bus