El model de ciutat dels socialistes
Avui he volgut reivindicar el llegat dels governs socialistes que van aconseguir alguns dels millors moments de la història de la ciutat, com és salvaguardar el front marítim de Palma, primer amb el govern de Ramon Aguiló (Parc de la Mar) i després amb Aina Calvo (parc de la façana marítima). I ho he fet, junt a Aina Calvo visitant el Baluard Príncep, un projecte que encara està per concloure.
Els socialistes hem defensat una ciutat oberta al mar, un front marítim democràtic, per a tots i totes i no uns pocs privilegiats. Igual que en el passat varem innovar, ara després dels anys de paràlisis amb el govern del PP, és el moment de continuar apostant per una ciutat moderna, cohesionada i que aposti pels espais públics, la innovació i la cultura.
Per això ara proposam la reutilització de GESA com a mostrador cultural i d’innovació. Recuperarem l’antic edifici de GESA, configurant-se com un espai públic d’ús ciutadà, destinat al desenvolupament d’un model de ciutat que aposta per la cultura i la innovació. Volem que GESA sigui un espai obert als veïns, que permeti ubicar oficines de l’administració per estalviar lloguers, que aculli indústries culturals i iniciatives que generin ocupació.
No és el moment de grans despeses públiques i per aquest motiu optam per un desenvolupament públic-privat: amb els beneficis que s’obtinguin de l’explotació parcial per part del sector privat, s’avançarà en la reforma i reutilització de l’edifici amb una major dotació per a usos públics. No podem consentir que un dels principals elements que es troben, en plena Façana Marítima a l’entrada de Palma, sigui un edifici abandonat i que es deteriora de manera gradual, como passa actualment.
Aquest és només un exemple, el nostre compromís inclou el desenvolupament del bulevard del Passeig Marítim i la protecció de dos barris emblemàtics del front marítim,com són el Molinar, port petit i el Jonquet.
Deja un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.