L’economia no és només el PIB. Hem de crear valor apostant pel Grau Mitjà

Aquest passat dilluns 16 d’abril he participat a l’Espai de Debat del PSOE de Palma, enfocat a l’economia i els nous reptes que genera a la ciutat.

A la trobada hem comptat amb la participació de Toni Riera, economista de la Fundació Impulsa.

En economia, com bé ha explicat el doctor, hem de pensar en el present però també hem de planificar el futur. Per això és molt important tenir un bon diagnòstic per saber on som i on anam.

Espai de Debat del PSOE de Palma sobre Economia, amb el Dr. Joan Riera.

Hem de tenir molt present que la tecnologia (com passa amb les Smart City) tendrà de cada cop més un paper molt destacat a la nostra economia. Oferirà noves oportunitats laborals, especialment als joves.

Però no tot és Internet.

Una de les conclusions de la trobada és que, a ciutats com Palma, fa falta més formació del grau mitjà les empreses. Existeix un buit important de professionals i les empreses acaben suplint l’absencia d’aquests treballadors per altres de més baixa qualificació, o amb universitaris.

Aquesta manca de titulats de formació professional fa que a Palma no es pugui aprofitar tot el seu potencial.

El repte és aquest: crear valor de la nostra economia per millorar el benestar de la societat i no per créixer únicament en termes de PIB.

En gairebé tres anys de govern socialista a Palma, s’ha apostat molt fort per la formació profesional, especialment amb el programa Garantia Juvenil que impulsen el SOIB i Palma Activa.