D’un passeig a una rambla: el peató serà el centre del port de Palma del futur

Els socialistes acollim amb il·lusió la Rambla de Mar, el projecte que l’Autoritat Portuària de les Illes Balears vol dur a terme a la zona antiga del contramollet.

Tal i com sempre hem defensat, la Rambla de Mar guanya espai públic al peató i permet obrir el centre històric de Palma al Mar.

El Port de Palma és una peça clau de l’urbanisme de la ciutat i amb la construcció del Passeig Marítim es va crear una barrera de cotxes circulant en una mena d’autopista entre el port i la ciutat.

Vista aèra del Port de Palma, amb el contramoll, el port antic que es convertirà en una Rambla de Mar.

La rehabilitació del contramoll reduirà a un carril la circulació de cotxes en els dos sentits i suposarà la construcció d’una Rambla de Mar (així es dirà) que connectarà amb la zona del contramoll.

Per a fer possible aquesta reforma ja s’han demolit dos edificis situats a l’inici del contramoll, unes obres que ha promogut l’Àrea d’Urbanisme i Model de Ciutat, que dirigeix José Hila.

El passeig Marítim, amb el tràfic actual, fa de separació entre la ciutat i el mar.

La Rambla de Mar és el primer d’altres projectes que han de reconciliar la ciutat amb el seu port.

Volem que el port, que doni més protagonisme als peatons, que, de ben segur, un cop s’acabin les obres de la rambla, podràn gaudir més de passetgar pel seu port.

Així quedarà el contramoll de Palma segons el projecte de l’Autoritat Portuària.