Treballam pel que importa: una feina digna i de qualitat

Palma viu un gran moment econòmic i de creació de llocs de feina. Ara és el moment de treballar pel que importa: fer que aquestes xifres reverteixin en el benestar dels ciutadans. Que els somrigui més la vida, i també l’administració.

Aquest divendres participaré en una taula rodona organitzada pel meu partit sobre les polítiques d’ocupació. Hi seran també el conseller de Treball i portaveu del PSIB, Iago Negueruela, i els secretaris generals d’UGT Balears i CC.OO.

Hi estau tots convidats!

Les dades d’ocupació a la meva ciutat són molt clares. Palma lidera, ja des de fa molt de temps, la recuperació econòmica de les Illes Balears.

Des d’octubre de 2012, acumulam 65 mesos de descens continuat de l’atur, amb una xifra absoluta inferior a la de l’any 2008.

Però no hem refereixo només als salaris dels treballadors, també a tornar a donar oportunitats als que han patit més les conseqüències de la crisi i han quedat fora del mercat laboral.

Des d’octubre de 2013, l’ocupació suma més de 52 mesos de creixement interanual ininterromput; de forma que els afiliats superen les xifres dels darrers 10 anys.

Una altre termòmetre de la recuperació. la Fira de l’Ocupació de Palma Activa ha oferit enguany 1.600 llocs de feina.

Això és el triple d’oportunitats laborals que l’any 2017.

Però tot i això no ens conformam.

Un dels grans objectius dels socialistes és revertir aquestes bones xifres a tota la gent que pitjor ho ha passat durant de la crisi.

El conveni amb els treballadors de l’hostaleria, liderat pel conseller de Treball i portaveu del PSIB, Iago Negueruela, és una prova evident que amb molta de feina i voluntat política es poden aconseguir grans progressos en política.

Des d’octubre de 2013, l’ocupació suma més de 52 mesos de creixement interanual ininterromput; de forma que els afiliats superen les xifres dels darrers 10 anys.

Però no hem refereixo només als salaris dels treballadors. També hem de tornar a donar oportunitats als que han patit més les conseqüències de la crisi i han quedat fora del mercat laboral: els joves i els majors de 45 anys.

Aquesta mateixa setmana, Palma Activa, que presideix la regidora socialista Juana Adrover, ha certificat a 57 persones més del programa SOIB Visibles.

Persones majors de 45 anys que quedaren fora del mercat laboral i que han tengut l’oportunitat de treballar a l’Ajuntament durant 6 mesos.

Tant a ells com als joves, a través de programes com Joves Qualificats o Garantia Juvenil, ara l’administració ara els somriu.

I tampoc ens conformam. Hem de seguir treballant pel que importa: la igualtat, els drets socials i, en aquest cas, per la justícia social.