Una victòria més en la lluita dels drets LGTBI

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE L’AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE PALMA

Els socialistes de Palma volem manifestar novament el nostre suport al company socialista i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, arrel de l’article que es va publicar el passat 16 de setembre de 2016 al diari “El Mundo” i que tenia per títol “Salvadores de almas”. El seu autor, J.A. Horrach Miralles, va emprar informació referida a la infància i orientació sexual de Ferrer per criticar la seva gestió al cap davant de l’àrea de Mobilitat, una de les principals eines amb les quals els socialistes treballam per transformar la nostra ciutat en un lloc més amable per a les persones.

En el seu moment, els socialistes de les Illes Balears ja vam manifestar que, tot i que defensam la llibertat d’expressió i entenem que les decisions dels nostres gestors s’han de sometre a la crítica pública i oberta, no podíem compartir que l’orientació sexual d’una persona, i l’assetjament que havia patit aquesta durant la seva infantesa, hagi de ser un element a partir del qual  desenvolupar una crítica vers un gestor municipal.

Els socialistes sempre hem defensat la dignitat i llibertat de les persones del col·lectiu LGTBI. No debades, han estat precisament els governs socialistes els que han fet avançar les lleis, tant a nivell estatal com autonòmic, a favor del reconeixement dels seus drets. La Llei de Matrimoni igualitari i la Llei balear anti-homofòbia en són uns clars exemples, com també ho són els intensos esforços per lluitar contra el bullying a les escoles i instituts.

És per això que un article periodístic on es fonamenta la crítica política en l’orientació sexual de Joan Ferrer, així com l’assetjament que va patir de petit, ens pareix inadmissible i per aquest motiu ens congratulam de la sentència que s’ha conegut fa pocs dies i que estima la demanda interposada pel regidor contra el seu autor. Així, el Jutjat de Primera Instància núm. 21 de Palma reconeix aquest mateix posicionament i condemna a l’autor per haver fet una intromissió il·legítima en la intimitat i en el dret a l’honor del regidor Ferrer.

Amb aquesta sentència que respectam, com totes les decisions judicials, els socialistes de Palma creim que s’ha guanyat una batalla més en la lluita dels drets de les persones LGTBI que pateixen abusos, humiliacions i discrimacions per la seva condició. També creim que ha quedat molt clar que no tenen lloc a la nostra societat frivolitzacions i complicitats amb el bullying, un problema que afecta encara avui a molts d’infants i adolescents, alguns dels quals han acabat posant un final tràgic a les seves vides, empesos per una espiral d’odi i rebuig generada pels seus propis companys de classe. Alhora, la sentència reforça les regles del joc polític i de l’opinió pública on no tot s’hi val i on la dignitat de les persones i el seu àmbit més íntim i personal, com ara la seva orientació personal, estan per damunt de la crítica a la seva gestió política.

El secretari general dels socialistes de Palma

José Hila Vargas

 

 

Palma, 12 de setembre de 2018