Volem pacificar el trànsit al centre de Palma.
Es tracta d’una estratègia que té com a objectiu calmar el trànsit i reinvertir la prioritat perquè el vianant tingui més protagonisme.
La regidoria de mobilitat ha traslladat  a la Mesa de la Mobilitat les mesures desenvolupades al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. De la Mesa de la Mobilitat formen part entitats veïnals, empresarials, sindicats, de transport, bicicleta, etc.
La proposta inclou ampliar l’Acire de Santa Eulàlia i Constitució i crear-ne un de nou a la Missió, i no permetre el gir per Antoni Maura.
Allò que volem és tenir un centre històric protegit i viu, tal i com demostren les experiències similars que s’han posat en marxa a altres ciutats europees. La previsió és que el número de places d’aparcament exclusivament per a residents s’incrementi en 400, gairebé un 70 per cent més.
Mesures
Les mesures que es traslladaran a la mesa de la mobilitat són:
• Ampliació de l’Acire de Santa Eulàlia: l’Acire creixerà fins incloure sa Gerreria. Farà frontera amb els carrers Mateu Enric Lladó, Porta des Camp o Plaça Mercadal, entre d’altres. A més, a les places de Sant Francesc i Quadrado seran zones franques d’aparcament i hi podran aparcar els residents que tinguin la targeta Acire de Catedral, Sant Bartomeu, Calatrava i Santa Eulàlia. Mobilitat traslladarà a l’Àrea d’Infraestructures ampliar la voravia del carrer Ramon Llull a la zona on hi ha l’escola i l’Arxiu del Regne de Mallorca per “protegir més els alumnes que van a escola a la zona”, ha dit Ferrer. Així, el carrer es reconvertiria en sentit únic. Transitòriament ho faran amb una senyalització de mobilitat.
• Creació Acire la Missió: es posarà en marxa un nou Acire a la zona del carrer Missió. Les fronteres seran el carrer Sant Miquel amb Reina Esclaramunda i baixarà per Font i Monteros, Cardenal Pou i Oms fins a la Rambla. “Es tracta de la zona al voltant dels Oms on els carrers són estrets, sense voravia i amb un teixit comercial que cal protegir”, ha assegurat el regidor.
• Ampliació Acire Constitució: s’inclouran els carrers Constitució, Paraires, Tous i Maroto i Soledat.
• Gir cap a Antoni Maura: no es permetrà el gir cap a Antoni Maura des del Passeig Marítim. Només hi podran accedir els residents amb distintiu Acire i els serveis autoritzats (transport públic, taxi, serveis de mercaderies…). “En aquest carrer hem contat el número de vehicles que passes durant 12 hores i ens ha sortir un total de 6.500 vehicles, 4.500 no identificats i 1.000 taxis. És un volum excessiu”, ha afirmat Ferrer. Per informar d’aquesta mesura s’instal·laran diferents senyals al passeig Marítim per informar que el gir no està permès. Aquells que vulguin accedir al centre ho hauran de fer a través de l’avinguda argentina, passeig Mallorca i Jaume III.
• Itinerari protegit: el recorregut que comença al carrer Conqueridor i passa per Cort, Colom, Galera, Esparteria, Ferreria, Gerreria i Socors, on enllaça amb Avingudes, es convertirà en un itinerari protegit on només es podrà circular a 20 quilòmetres/hora. A més, es crearà una zona ZAR als carrers Conqueridor i Victòria (es pot circular però només podran aparcar els residents que tinguin el distintiu de zona 1/1 de l’ORA).
Deja un comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.